недеља, 24. септембар 2017.

Дан пешачења у Зрењанину




У суботу, 16. септембра 2017. године , ученици наше школе су заједно са својим наставницима, родитељима и члановима Планинарског друштва Зрењанина, обележили јединствену Републичку акцију под називом- Дан пешачења.
Скуп учесника био је на Житном тргу, а окупило се око стотину ђака, двадесетак родитеља, као и сличан број наставника и планинара. Имали смо и једну бебу у колицима, која је слатко спавала док  ју је мама гурала, нимало не заостајући за шетачима. Полазак је био предвиђен за 8: 30 часова.
У добром распожењу, кренуло се десном обалом Бегеја, улицом Мајора Гавриловића, кроз парк до Путникова, где се направила краћа пауза за освежење, а планинари су сваком ученику поделили и по једну чоколадицу за окрепљење. Затим се наставило делом Фрање Клуза, Игманском и целом Баштенском улицом. Друга пауза била је на споменику посвећеном покретачима оружаног отпора у Петровграду током Другог светског рата. Наставник историје подсетио је све ученике на важност очувања споменика као дела наше прошлости и сећања на све жртве.
Затим се ишло северном страном  све до Авив парка, где је град  свим учесницима обезбедио освежење и што је још важније- дипломе.Укупна дужина стазе износила је 6 км , а долазак у Авив био је у 11часова.
Акција је одржана под покровитељством града Зрењанина, Планинарског савеза Србије, ПД Зрењанина и ОШ " П.Петровић Његош", а на предлог Министарства омладине и спорта.

Клуб родитеља и наставника ОШ " П.Петровић Његош",
Тим за заштиту ученика / ца од насиља,

Стручно веће наставника физичког васпитања.

Нема коментара:

Постави коментар