недеља, 16. децембар 2018.

Толеранција


              Толеранција је када без нетрепњивости прихватамо да постоје мишљењна, понашања и начини живота који се разликују од наших.




Међународни дан толеранције обележава се 16.11. сваке године. У петак, 16.11.2018. године представници ученичког парламента наше школе су у договору са наставницом француског језика Светланом Кугом обележили овај дан. Сама идеја је била направити радионицу којом ће се ученицима седмих и осмих разреда приближити важност прихватања другачијег.


На почетку радионице свако је морао да се представи и једним покретом опише себе. Затим, ученици су се поделили у групе тако што су пронашли покрет најсличнији њима. Они су имали задатак да пронађу заједничку особину и да је памтомимо или глумом са што мање речи прикажу.Те заједничке особине или ствари који сви чланови једне групе воле могле су бити разне, као на пример племенитост, смотаност,одбојка, играње игрица...






На крају радионице, групе су морале изабрати једну особу из екипе и маскирати га у стрип јунака. Стрип јунаком требао је да се прикаже какве су генерално највеће разлике и како се ми односимо према њима.


Радионица је текла уз много смеха и забаве, али наравно сви су много тога научили и следећи пут ће се запитати:,, Да ли треба да га осуђујем само зато што је другачији?".

Нема коментара:

Постави коментар